Shopping Online

Shopping Online

Olav Godfridsson

no comment

Olav III Godfridsson (Irsk gælisk Amlaíb mac Gofraidh), (død 941), var konge av Dublin fra 934 til 941 og av Jorvik(York) fra 939 til 941. Olav tilhørte den norrøn-gæliske Ivarætten, og hans far Godfrid var konge over både Dublin (921 til 934) og en kort periode i 927 også i Jorvik.

Olav etterfulgte sin far Gofrid som konge av Dublin etter dennes død i 934. Han hadde før det markert seg som leder for en flåte i Nordøst-Irland, som hadde plyndret kongedømmet Oriel i 933, men blitt beseiret av Muichertach mac Néill. Senere samme år plyndret han det viktige klosteret Armagh. Som konge fortsatte han med aggressiv krigføring mot Dublins naboer, han angrep Mide og plyndret klosteret Clonmacnoise. Dublin var i hans regjeringstid i strid med Limerick om hvem som skulle være det dominerende norrøne kongedømmet i Irland thermos water bottle replacement parts. Han vant en avgjørende seier over Limerick i 937 insulated water bottle.

Olav ble gift med en datter av Konstantin II av Skottland (Causantín mac Áeda), hennes navn er ikke kjent beef marinade tenderizer. Han allierte seg også med Eógan av Strathclyde. Olav blir regnet som lederen for den norrøn-gæliske alliansen som utfordret Adalstein av England i 937. De led et avgjørende nederlag i slaget ved Brunanburh.

Etter Adalsteins død i 939, angrep Olav igjen Northumbria og Jorvik. Han tvang Adalsteins etterføler Edmund til en avtale som ga Olav herredømme over Northumbria og deler av Mercia. Han fikk imidlertid ikke glede seg over sine nye landområder lenge running fanny pack belt, han døde to år senere i 941.Share This:

Tags: , , ,

Comments are closed.fodbold hat online | Billige Nike Fotball Jerseys online | Kelme Outlet

MCM Rucksack | Kelme Outlet | maje dresses outlet| maje dresses for sale

kelme paul frank outlet new balance outlet bogner outlet le coq sportif outlet online shopping shop online