Shopping Online

Shopping Online

Eduardo Archetti

no comment

Lavaisse Eduardo Archetti (født 12. april 1943 i Santiago del Estero, Argentina, død 6. juni 2005 i Oslo), var en argentinsk-født norsk professor i sosialantropologi.

Archetti studerte ved Universitetet i Buenos Aires før han reiste til Paris for å fullføre sin doktorgrad sammen med Maurice Godelier. Arbeidet fokuserte på endringer i landbruket i Argentina og var sterkt influert av samtidens strømninger i marxistisk antropologi.

Han kom til Norge i 1976. Archetti arbeidet helt fram til sin bortgang ved Universitetet i Oslo. Han var ansatt som førsteamanuensis ved Sosialantropologisk institutt fra 1980 til 1986, og deretter som professor ved samme sted. Archetti var en av grunnleggerne av EASA (European Association of Social Anthropologists).

Archetti hadde brede interesser: Etter å ha forsket og skrevet om bønder i Argentina med utgangspunkt i økonomisk avhengighetsteori på 1970-tallet gjorde han nye feltarbeid i Argentina, Ecuador og Zambia. Han hadde et sterkt fokus på sosiale og kulturelle endringsprosesser og modernitet, blant annet økonomi, symboler og kulturell identitet. Senere skrev han blant annet om fotball, tango og polo i argentinsk nasjonal identitet samt sport generelt.

Han var gift med sosialantropologen Kristi Anne Stølen, som også er professor ved Universitetet i Oslo. Deres datter Alexandra Archetti Stølen (født 1975) har vært leder for Oslo World Music Festival siden 2006.

· · · ·

Share This:

Comments are closed.fodbold hat online | Billige Nike Fotball Jerseys online | Kelme Outlet

MCM Rucksack | Kelme Outlet | maje dresses outlet| maje dresses for sale

kelme paul frank outlet new balance outlet bogner outlet le coq sportif outlet online shopping shop online