Shopping Online

Shopping Online

Den kostbare krones orden

no comment

Den kostbare krones orden (japansk: 宝冠章) er japansk orden. Ordenene ble innstiftet 4. januar 1888 og var opprinnelig en orden som bare ble tildelt kvinner.

Ordenstegnene for Den kostbare krones orden består av en blåemaljert oval som i midten viser i gull kronen som tidligere ble benyttet av keiserinnen under vårfestivalen. Midtmedaljongen er omgitt av en rødemaljert bord med grønne bambusskudd innenfor to perlerader. Ytterst bærer medaljongen fire grupper av rosa og hvite kirsebærblomster med grønne blader. Ordenstegnet er opphengt i båndet i ledd bestående av ulike mon, japanske heraldiske merker. Ordensstjernen har fem tagger, hver bestående av fem perlerader, og har en midtmedaljong med en den mytisk fuglen hō-ō.

Ordensbåndet er gult med smale røde striper.

Den kostbare krones orden er inndelt i åtte grader.

De høyere grader av Den kostbare krones orden ble kun tildelt kvinnelige medlemmer av den keiserlige familie og adelige. Lavere grader benyttes som en fortjenstorden. Den utdeles forholdsvis sparsomt.

Dronning Sonja er innehaver av Den kostbare krones orden.

Share This:

Comments are closed.fodbold hat online | Billige Nike Fotball Jerseys online | Kelme Outlet

MCM Rucksack | Kelme Outlet | maje dresses outlet| maje dresses for sale

kelme paul frank outlet new balance outlet bogner outlet le coq sportif outlet online shopping shop online